Стопкадър Нова ТвБойко Рановски отправи ясно послание към шофьорите на камиони.От Автомобилната

...
Стопкадър Нова ТвБойко Рановски отправи ясно послание към шофьорите на камиони.От Автомобилната
Коментари Харесай

Бойко Рановски: Колите на ДАИ ще са с ПОС терминали, нарушителите ще плащат глобите веднага

Стопкадър Нова Тв

Бойко Рановски отправи ясно обръщение към шофьорите на камиони.

От Автомобилната администрация показаха нова система, която разрешава в действително време да се ревизира цялата информация за водачите на камиони. И то освен за тях, само че и за транспортните средства. Актовете към този момент ще влизат непосредствено в системата и ще могат да бъдат разпечатани и връчени незабавно.  Другото ново нещо е, че във всички коли на проверяващите ще има пос терминали. За момента част от тях са оборудвани с такива, с цел да може санкциите да се заплащат на място. Това изясни в „ Интервюто в Новините на NOVA ” изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация ” Бойко Рановски.

Представиха нова система за инспекция на транспортни средства и водачи

Статистиката демонстрира, че към 10% от тежките произшествия у нас са породени от водачи на товарни, тежкотоварни коли и рейсове.

„ Всички коли на ДАИ са оборудвани с нужните механически средства. Проверяващите екипи са сред 40 и 50 дневно ”, добави Рановски.

Предвижда се и нарушаванията, които се позволяват най-често на пътя, да бъдат преведени на разнообразни езици. „ При поискване от страна на нарушителя, се обезпечава преводач, който изяснява какво нарушаване е позволил. За непознатите водачи системата разрешава да се издаде наказателно разпореждане, което да се подпише с електронен автограф и да се върне на място на екипа, който прави инспекцията ”, разясни още Бойко Рановски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР